Zonnepanelen met hoog rendement

Bespaar direct op je energierekening! Laat ons gratis de mogelijkheden van jouw woning checken.

Contactaanvraag landingspagina

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een investering in je woning. Je verdient je investering in een aantal jaren terug en draagt bij aan een duurzamere wereld. Ontdek hier nog meer voordelen:

Minder energielasten

Stroom van eigen dak is direct te gebruiken, waardoor je minder energielasten hebt.

Hogere woningwaarde

Een woning met zonnepanelen is gemiddeld meer waard dan een woning zonder zonne-installatie.

Lange levensduur

Onze zonnepanelen leveren zelfs na 10 jaar nog ruim 92% van het originele vermogen.

Onderhoudsarm

De coating zorgt ervoor dat het meeste vuil er vanzelf af waait, waardoor je nauwelijks hoeft schoon te maken.

Duurzaam

Zonlicht is oneindig. Je bent hierdoor minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en draagt bij aan een betere wereld.

Energie-onafhankelijk

In tijden van schommelende energieprijzen, maken zonnepanelen je minder afhankelijk van energieleveranciers.

Hoe ziet een zonne-installatie er uit?

Jouw zonne-installatie bestaat in principe uit vier belangrijke onderdelen. Hier dienen deze onderdelen onder andere voor:

Zonnepanelen bestaan uit een paneel met zonnecellen (PV-cellen). Als hier zonlicht op komt, stoten deze cellen elektronen los. Samen leveren deze elektronen de uiteindelijke stroom. Deze stroom moet nog wel omgezet worden in  bruikbare stroom voor in huis. Dat doet de omvormer.

Een zonnepaneel bestaat uit een paneel met zonnecellen (PV-cellen). Als hier zonlicht op komt, stoten deze cellen elektronen los. Samen leveren deze elektronen de uiteindelijke stroom. Deze stroom moet nog wel omgezet worden in  bruikbare stroom voor in huis. Dat doet de omvormer.

Alle zonnepanelen worden aangesloten op een omvormer om stroom van het zonnepaneel om te zetten in bruikbare stroom. Dat omzetten vergt ook energie, dus is het belangrijk dat je een goede omvormer hebt. Onze Growatt omvormers staan erom bekend zo min mogelijk energie te verbruiken en dus een zo hoog mogelijk rendement af te geven. 

Bij Synso gebruiken we meerdere soorten frames en bekabeling voor onze zonnepanelen. Dat hangt onder andere af van de constructie van het dak en het uiterlijk van de zonnepanelen. In de meeste gevallen proberen we te zorgen dat de zonnepanelen zo min mogelijk opvallen op het dak en passen ons montagemateriaal daar op aan. 

Zonnepanelen worden aan elkaar gekoppeld. Als één paneel minder stroom oplevert, door bijvoorbeeld schaduw door een boom, zal de hele groep minder afleveren. Power optimizers verhelpen dit. Optimizers zorgen ervoor dat alle panelen, ondanks schaduw, een optimaal vermogen stroom opwekken. 

Power optimizers zijn niet altijd noodzakelijk, bijvoorbeeld als er weinig risico is voor schaduwvorming door bomen. Wij beoordelen tijdens het locatiebezoek de situatie en bespreken de wenselijkheid van power optimizers met je.

Volledig ontzorgd van A tot Zon

Van een vrijblijvend adviesgesprek tot de montage en van de installatie tot de nazorg: wij regelen alles voor je. Alles wordt voor je geregeld, zodat jij je nergens zorgen om hoeft te maken.

Offerte aanvragen op jouw manier

We begrijpen dat eerst wil vergelijken. Daarom kies je bij Synso zelf hoe je je offerte het liefst ontvangt. Natuurlijk geheel gratis.

Direct per e-mail

Na telefonisch contact

Na gratis advies aan huis

Onze werkwijze

Onze doelstelling is eigenlijk altijd hetzelfde; met oog voor persoonlijke aandacht, persoonlijke wensen en een realistisch advies. Afhankelijk van het door jou gekozen medium waarop je een offerte krijgt, ziet vooral de beginfase er iets anders uit. Lees hier onder hoe we in jouw geval te werk gaan.

Inzicht in je opbrengst via de app

Dankzij de handige app* krijg je live inzicht in de opbrengst van jouw zonne-installatie, waar je ook bent. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. Je hoeft alleen de app te installeren en wij helpen je verder op weg!

Vragen over je opbrengst?

Via de app heb je inzicht in zowel historische als live data van je zonnepanelen. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Valt je iets op aan het verloop van je opwek? Wij staan altijd voor je klaar om je te voorzien van advies en tips.

* Type app afhankelijk van het type omvormer

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

De kosten van een zonnepanelen installatie zijn onmogelijk om op voorhand exact te bepalen. De prijs om zonnepanelen te installeren is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de oriëntatie van het dak, schaduw in de omgeving, het type dakbedekking en de geschiktheid van de meterkast.

Objecten die schaduw kunnen werpen op een enkele of meerdere zonnepanelen vereisen wellicht power optimizer om het verlies van vermogen te voorkomen. Het montagesysteem hangt af van het type dakbedekking waar de panelen op gemonteerd worden. Tot slot kunnen de kosten hoger uitvallen als de meterkast niet geschikt is voor de montage van zonnepanelen, waardoor deze vervangen of aangepast moet worden.

De kosten van een zonnepanelen installatie zijn onmogelijk om op voorhand exact te bepalen. De prijs om zonnepanelen te installeren is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de oriëntatie van het dak, schaduw in de omgeving, het type dakbedekking en de geschiktheid van de meterkast.

Objecten die schaduw kunnen werpen op een enkele of meerdere zonnepanelen vereisen wellicht power optimizer om het verlies van vermogen te voorkomen. Het montagesysteem hangt af van het type dakbedekking waar de panelen op gemonteerd worden. Tot slot kunnen de kosten hoger uitvallen als de meterkast niet geschikt is voor de montage van zonnepanelen, waardoor deze vervangen of aangepast moet worden.

Dat hangt onder andere af van de leeftijd van de groepenkast. In veel gevallen is het noodzakelijk om onderdelen aan uw meterkast toe te voegen of aan te passen met inachtneming van de laatste NEN1010 normen. In het algemeen geldt bij oudere meterkasten dat er meer aanpassingen nodig of dat deze vervangen dient te worden. De meterkast vervangen of aanpassen wordt voor je gedaan. Hiervoor schakelen wij een vaste elektricien voor je in.

In principe zijn zonnepanelen onderhoudsarm. De coating op de meeste zonnepanelen zorgt ervoor dat vuil moeilijk kan hechten. Het vuil spoelt vanzelf weg tijdens een regenbui.

Toch zijn er enkele types vervuiling waarvoor je moet opletten. Vogelpoep is de belangrijkste. Vogelpoep is een bijtende stof en kan ervoor zorgen dat er opbrengstverlies optreedt. Vogelpoep hecht zich wél aan de coating van de zonnepanelen. Controleer je zonnepanelen dan ook regelmatig op ontlasting en maak de panelen snel schoon met een zachte doek zonder schoonmaakmiddel. 

Zonnepanelen hebben een positief effect op de ontwikkeling va uw woningwaarde. De exacte waardestijging is niet te meten en is van meerdere factoren afhankelijk. Hoe groener het energielabel, hoe beter de waarde van de woning.

Synso is exclusieve distributeur van Bluesun zonnepanelen in Nederland. Wij bieden door deze nauwe samenwerking een garante van 25 jaar op zonnepanelen. De garantie wordt door Synso met de fabrikant afgehandeld, dat is voor jou wel zo makkelijk.

Een veelgehoord gerucht is dat omvormers slechts een levensduur van 10 jaar zouden hebben. Wij hebben het volste vertrouwen in onze Bluesun en Growatt omvormers. Bij Synso geven we dan ook 10 jaar garantie op omvormers. 

Op overige producten hanteren wij de garanties die afgegeven worden door de fabrikant. In de meeste gevalle zijn dat ook ruime garantietermijnen. De exacte garantietermijn staat op de betreffende productpagina vermeld.

Dit verschilt per type en merk. Onze Bluesun zonnepanelen zijn uitvoerig getest en leveren gemiddeld na 10 jaar nog 92,1% van het originele vermogen bij ingebruikstelling. Na 25 jaar leveren de zonnepanelen nog steeds 84,8% aan vermogen op. Daarmee presteren onze zonnepanelen bovengemiddeld ten opzichte van andere merken.

Het aantal beschikbare zonnepanelen is afhankelijk van de woning. Het is daarom, ondanks de belofte van andere aanbieders, onmogelijk om vooraf exact te bepalen hoe veel zonnepanelen op het dak passen en wat deze gaan kosten. 

Synso is voorvechter van persoonlijk, eerlijk en betrouwbare service. Wij komen dan ook altijd bij je langs om dew woning te inspecteren en samen met u de mogelijkheden te bespreken. Zo kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan en weet je meteen waar je aan toe bent. Afspraak maken? Dat is zo gedaan. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Je kiest een omvormer aan de hand van het beoogde opwekvermogen van de zonnepanelen. Sommige omvormers zijn geschikt om te overdimensioneren, wat betekent dat je meer vermogen kunt aansluiten op de omvormer dan dat deze aangeeft. Dit heeft als voordeel dat de omvormer langer optimaal kan draaien gedurende de dag met de nodige opbrengstwinst. De omvormer zal echter nooit meer vermogen terugleveren dan het maximale vermogen dat is aangegeven door de fabrikant. De meeste omvormers kunnen met een factor 1.1 tot en met 2 worden overgedimensioneerd.

Zonnepanelen van Synso

Hoeveel zonnepanelen passen er op jouw dak?

Wij zoeken het graag gratis voor je uit!

Contactaanvraag landingspagina
Scroll naar boven